Rupit Hostal Estrella Rupit

Llocs d'interès

L'Art Romànic:

St. Andreu de Pruit: Romànica, molt modificada. Portal d'entrada dovellat. Campanar renaixentista, s.XVIII, vuitavat i de pedra picada.

St. Gil: Situada a Comajoan, mas al peu dels cingles d'Aiats, en el camí de Rupit a Cabrera.

St. Joan de Fàbregues: Antiga església parroquial. L'estructura actual és del s.XI. Romànica amb absis trebolat i cimbori octogonal rematat amb lluerna. Reconstruïda el 1976.

St. Llorenç Dosmunts: Romànica, s.XII. Situada entre els camps de conreu i els prats de les Viles. Festa en honor del patró, 10 d'agost.

rupit
Un dels carrerons de Rupit

Sta. Magdalena: S.XVII. Situada en un cim roquer en un meandre de la riera de Rupit. Porta dovellada i nau de volta de canó. Aplec, 23 de juliol.

St. Miquel Arcàngel: S.XVII. Barroca amb elements neoclàssics. Retaule adquirit a Olot el 1878, s.XVII. Campanar de pedra construït entre 1786 i 1869. Situada al nucli de Rupit.

Mare de Déu de Montdois: S.XVII. Coneguda com la Catedral de les Guilleries. Formada per una gran nau, creuer, capelles laterals, cúpula i cor. Estat actual ruïnos.

 

Llocs d'Interès Natural:

Boscos de Rupit i Pruit: Coníferes a Corriol; fagedes al puig de Roma, al Soler, coll Sesviles, puig d'en Bac i la Casassa; i rouredes a Rupit.

Mirador de la carretera de Pruit a Falgars: Deixant la C-153 al Pinós, l'antic camí de Pruit a Falgars és un seguit de maravelloses vistes de la Garrotxa, els Pirineus i els cingles d'Aiats.

Balma dels Llims: Sota el pont Penjant de Rupit i el camí de Sant Joan de Fàbregues. Hi ha instal·lades fogueres, taules i bancs de pedra.

Balma d'en Pedretes: Sota el poble de Rupit. Feta per la mà de l'home amb senyals d'extracció de rodes de molí.

Roure monumental: Roure del mas Bac de Collsacabra (Pruit), a la Mare de Déu del Roure.

Mirador de Rupit: Al mateix poble, al paratge del mas el Soler. Vistes de Rupit, masos de les rodalies i l'Agullola.

Salt del Molí Rodó: A la riera de Rupit, en camí al salt de Sallent. Té una caiguda de 25m.

Salt de Sallent: La riera de Rupit es precipita al buit per aquest salt de 100m. Visible des d'un mirador des d'on també podrem veure els cingles del Pla Boixer, el Far i el pantà de Susqueda.

 

Patrimoni Arquitectònic:

Pont de can Badaire: Situat al final de la Davallada i sobre la riera de Rupit. Reconstruït el 1983, servia de pas al camí de Rupit a Susqueda.

Pont Penjant: Pont típic sobre la riera de Rupit, construït l'any 1945 i reconstruït totalment el 1994, conservant la mateixa estrctura original. És un dels atractius emblemàtics de Rupit.

Rupit: Un dels pobles més bells del país, declarat Conjunt Històrico-Artístic, tant per la seva singular orografia, com per la conservació i la qualitat de les edificacions.

Pont de la Sala: Pont medieval sobre la riera de Rupit, situat sota el mas la Sala i en el camí que comunica Rupit amb Cantonigròs.

El Bac de Collsacabra: Mas situat al peu de la C-153. De noble arquitectura, fou present a les lluites polítiques de segles passats.

Mas la Sala: Al cim d'un turó, presideix la millor estesa de conreus i pastures del Collsacabra. Planta imponent i arquitectura típica del país.

Notaria Soler: Del Palau Notarial se'n tenen notícies des del s.XIV. La notaria la regentà la família Soler durant 500 anys. Situada al núm. 12 del carrer del Palau. Porta principal dovellada amb l'escut de la família Soler.

Masos de Pruit: La Fontana, la Casassa, el Llorà, el Vilar, el Coll, el Pinós, Torrent, la Garganta, la Serra, la Rovira, el Collell, les Viles, Comajoan, l'antic Hostal del Grau, i Corriol, on Josep Pla hi va fer estada.

Masos de Rupit: L'Aulet, casa pairal del pla de Montdois; el Soler, sobre el mirador de Rupit; Castellet; la Torre i Casadevall, al camí del salt de Sallent al Far.

 

Inici · Història · Situació · Turisme · Llocs d'interès · Festes

 

rupit.cat · rupit.net · rupit.es · hotelrupit.com · hotelrupit.es · hostalrupit.com · hostalrupit.es · fondarupit.com · fondarupit.es